دسترسی کاربران نسبت به مسولیتی که اشخاص در سایت دارند کاملا متفاوت میباشد و هرشخصی فقط به قسمتی اجازه دسترسی خواهد داشت که مسول رسیدگی به قسمت موردنظر است. اصولا در ابتدای افتتاح سایت، مدیر سایت به تنهایی تمامی قسمتهای سایت را مدیریت میکند و دسترسی دارد. با گذشت زمان و افزایش بازدیدکنندگان سایت بعید است که مدیر سایت بتواند به تمامی قسمتهای سایت رسیدگی کند و از این رو افرادی را برای مدیریت در قسمتهای مختلف استخدام میکند. هر شخص میتواند در وبسایت مسولیت متفاوتی داشته باشد، مدیر سایت قادر خواهد بود با ایجاد محدودیت برای کاربران در داشبورد وردپرس حدود فعالیت هر کاربر را تعیین کند.
در نظر داشته باشید که با گسترش مجموعه وبسایت شما کاربران بیشتری از وبسایت و صفحات شما بازدید خواهند نمود و به طبع سوالاتی که کاربران از شما پرسش میکنند افزایش خواهد یافت و یا توجه داشته باشید اگر در سایت خود قسمت فروش محصولات را راهاندازی کنید، این امکان وجود نخواهد داشت که با نیروی کار پایین جوابگوی مشتریان باشید یا توان ارائه خدمات به مشتریان را به بهترین نحو داشته باشید. در صورت مشاهده کمبود نیرو در وبسایت باید حتما دست بکار شوید و افرادی را با تعیین دسترسی، نسبت به وظیفهای که دارند بکار گیرید.
افزونه مدیریت دسترسی کاربران
از میان دهها افزونهای که برای مدیریت دسترسی کاربران در وبسایتهای وردپرسی وجود دارد، شما میتوانید افزونه نقش کاربر (User Role Editor) را در وردپرس مورد استفاده قرار بدهید، چرا که با استفاده از این افزونه قادر خواهید بود نقشی که هر کاربر در سایت نسبت به وظیفهای که بر عهدهی او گذاشته شدهاست را تعیین کنید. شما با این کار میتوانید علاوه بر مدیریت دسترسی هر کاربر به قسمتی که باید مسلط باشد، امنیت سایت خود را نیز ارتقا دهید تا در صورتی که هر یک از کاربرانی که دسترسی محدود دارند، اگر رمز ورودشان بدست افرادی دیگر بیفتد، تاجایی که امکان دارد، امنیت وبسایت حفظ شود.
اگر بتوانید سطح دسترسی هر کاربر را بصورت دقیق تعیین کنید، شما احتمال دسترسی رباتها و هکرهای مخرب به داشبورد سایت را به حداقل میرسانید و بعید است که با از دست رفتن اطلاعات ورود یک کاربر سایت با مشکل مواجه شود. با این افزونه قادر خواهید بود تا بصورت دقیق معین کنید که هر کاربر میتواند چه اقداماتی در سایت انجام بدهد، برای مثال میتوانید به کاربر اجازه دهید که در قسمت نوشتهها پست بنویسد اما اجازه انتشار به او ندهید تا کاربری که دسترسی بیشتری دارد، بعد از انجام تغییرات لازم در روی نوشته پست را منتشر یا حتی بعد از انتشار بتواند در نوشته تغییرات ایجاد کند.
این نکته که در هر سایت بتوانید، تمامی حدود فعالیت هر کاربر را بصورت دقیق تعیین کنید، علاوه بر اینکه میتواند کیفیت محتوای سایت را به ایدهآلترین حالت ممکن برساند، شما را قادر خواهد ساخت تا بتوانید تمامی فعالیت کاربران را زیرنظر داشته باشید.
نصب افزونه مدیریت دسترسی کاربران
برای نصب افزونه مدیریت دسترسی کاربران میتوانید فایل مربوط به افزونه را بصورت مستقیم از سایت ویپیوار تهیه کنید و در قسمت افزودن افزونه داشبورد وردپرس فایل را بارگذاری کنید.
افزونه مدیریت کاربران User Role Editor
برای دانلود کلیک کنیددر روش دوم میتوانید با مراجعه به داشبورد وردپرس از قسمت، جستجوی افزونهها، نام افزونه موردنظر را جستجو کنید و با نصب آن بر روی سیستم شروع به استفاده از آن بکنید.
بعد از نصب و فعالسازی افزونه، قسمتی با عنوان User Role Editor در بخش کاربران سایت اضافه میشود و شما میتوانید به تکتک قسمتهایی که در سایت وجود دارد، برای کاربران دسترسی ایجاد کرده و یا دسترسیشان را محدود کنید.
کار با افزونه نقش کاربر ویراستار
در صفحه اول مربوط به تنظیمات افزونه شما تمامی نقشهایی که در یک سایت وردپرسی وجود دارد را مشاهده میکنید و میتوانید با گذاشتن یا برداشتن تیک مربوطه، برای قسمتی که در نظر دارید محدودیت اعمال کنید.
در هر سایت بصورت پیشفرض پنج نقش وجود دارد که شما میتوانید، نسبت به محدودیتی که در نظر دارید برای هر کاربر حدودی تعیین کنید.
نقشهایی که در شکل بالا مشاهده میکنید، بصورت پیشفرض در سایت وجود دارند، اما شما در همین صفحه میتوانید نقشهای کاربری جدید، با محدودیتها و یا دسترسیهای متفاوت ایجاد کنید.
شما از همین صفحه میتوانید تمامی نقاط از سایت که یک کاربر به آن دسترسی دارید مشاهده و مدیریت کنید.
در این قسمت میتوان تمامی قسمتهای سایت را با یک نگاه زیر نظر گرفت تا شما نسبت به قسمتهای مختلف اعمال تنظیمات بکنید.
بخشهای مربوط به مدیریت کل سایت، مدیریت قالب سایت، مدیریت نوشتههای سایت، مدیریت برگههای سایت، مدیریت افزونهها، مدیریت کاربران و…. تمامی این قسمتها نیز بصورت جداگانه میتوانند به تفکیک ایجاد دسترسی یا محدودیت را برای کاربران به ارمغان بیاورند.
برای مثال در قسمت نوشته یا پستها تنظیماتی با عناوین مختلف وجود دارد.
شما میتوانید برای کاربران دسترسیهایی چون پاک کردن نوشتههای دیگران، پاککردن نوشتهها، پاک کردن نوشتههای خصوصی، پاککردن نوشتههای منتشر شده، ایجاد ویرایش در نوشتههای دیگران، ویرایش نوشتهها ، ویرایش نوشتههای خصوصی، ویرایش نوشتههای منتشر شده، مدیریت مربوط به دستهبندیها، میزان نظرات ارائه شده، نوشتههای منتشر شده و یا توانایی خواندن نوشتههای خصوصی.
با مدیریت هر یک از این قسمتها خواهید توانست نسبت به وظیفه هر کاربر، دسترسی کاربر را افزایش داده یا محدود کنید.
جمعبندی
با نصب افزونه User Role Editor در داشبورد وردپرس خود خواهید توانست کاربران را بصورت دقیق زیر نظر بگیرید و با گسترش تعداد کاربران سایت، وظیفه هر شخص و میزان دسترسی او را بصورت کامل تعیین کنید و در صورت افزایش مسولیتهای کاربر در سایت دسترسی او را افزایش دهید.
چنانچه بخواهید برای طراحی حرفهای سایت با وردپرس طرح خاصی را پیادهسازی کنید، با استفاده از آموزشهایی که تیم ویپیوار (وردپرس فارسی) ارائه داده است میتوانید شروع به طراحی سایت بصورت قدمبهقدم بکنید، اگر در زمان طراحی سایت با وردپرس با مشکل مواجه شوید، میتوانید با ارسال تیکت به قسمت پشتیبانی سایت از مشاوران تیم ویپیوار در این زمینه مشاوره بگیرید.
تیم ویپیوار با کدنویسی دقیقی که افزونه فارسیساز وردپرس انجام دادهاست، توانسته در مدت زمان کوتاهی بیشاز دههزار نصب فعال را بر روی سایتهای وردپرس فارسی زبان داشته باشد.
بنظر شما هر کاربر تا چه میزان میتواند در قسمتهای مختلف یک سایت بیشرفت کند تا مدیریت وبسایت را راغب کنند تا دسترسیهای بیشتری برای وی درنظر بگیرند؟