لیستبندی محتوا باعث خواهد شد تا مخاطب در یک نگاه به آنچه که در مقاله بحث شدهاست، پی ببرد. شما با قرار دادن لیست کوچکی از محتوایی که در مقاله مورد بحث قرار گرفتهاست، به مخاطب این امکان را میدهید تا قبل از شروع کردن به مطالعه نگاه مختصری به محتوا داشته باشد.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس کاملا متن باز میباشد و تمامی افرادی یا شرکتهایی که در زمینه کدنویسی فعالیت دارند میتوانند این سیستم را توسعه دهند تا افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند، بتواند سایت خودشان را بهترین شکل بوجود بیاورند.
سئو بودن محتوای سایت اهمیت بالایی دارد و شما میتوانید با فهرستبندی محتوا بهترین حالت را برای محتوای خودتان بوجود بیاورد. هرچقدر بتوانید فاکتورهای محتوای سئو شده را رعایت کنید، سایت شما در مدت زمان کوتاهی میتواند در نتایج اولیه گوگل بنمایش دربیاید.
افزونههای مختلفی وجود دارند که بوسیله آنها میتوانید محتوای خود را فهرستبندی کنید، اما یکی از پرطرفدارترین این افزونهها Table of Contents Plus میباشد. این افزونه تنظیمات پیچیدهای ندارد و شما میتوانید با وجود این افزونه مطالبی که در سایت قرار میدهید را فهرستبندی نمایید.
نصب افزونه لیستبندی محتوا
فهرستبندی برای محتوا بدون افزونه هم امکانپذیر است، اما در صورتی که میتوانید با وجود افزونه اینکار را در مدت زمان کوتاهی انجام بدهید، پس بهتر است تا اینکار را بوسیله یک افزونه انجام دهید. برای نصب افزونه روی سیستم دو روش وجود دارد که به این شرح است:
در روش اول میتوانید فایل مربوط به افزونه را بصورت مستقیم از سایت ویپیوار (وردپرس فارسی) بارگیری کنید و از قسمت افزودن افزونه پیشخوان وردپرس فایل را در روی سیستم بارگذاری کرده و فعال نمایید.
افزونه ایجاد فهرست مطالب
برای دانلود کلیک کنیددر روش دوم میتوانید با مراجعه به مخزن وردپرس از قسمت افزودن افزونه پیشخوان وردپرس سایت خود در قسمت جستجو عبارت Table of Contents Plus را وارد نمایید. در نتایج جستجو افزونه ظاهر میشود و میتوانید از همانجا افزونه را روی سیستم خود نصب کنید.
همانطور که در تصویر بالا قابل مشاهده است این افزونه با بیش از سیصدهزار نصب فعال یکی از افزونههای محبوب برای فهرستبندی محتوا میباشد. بعد از نصب وفعالسازی افزونه بخشی با عنوان +TOC در بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس بوجود میآید و شما میتوانید تنظیمات مربوط به افزونه را از همان قسمت انجام دهید.
معرفی تنظیمات افزونه لیستبندی محتوا
این افزونه تنظیمات پیچیدهای ندارد و میتوانید بعد از کمی کار با آن به تمامی قسمتهای افزونه تسلط یابید. برای اینکه بتوانید با افزونه کار کنید، تنظیمات را بشناسید. این افزونه دارای سه تب میباشد و کارکرد گزینهها به این شرح میباشد:
بخش اول تنظیمات در تب گزینههای اصلی میباشد.
جایگاه: انتخاب میکنید که لیست در چه جایگاهی قرار بگیرد:
- قبل از عنوان اول
- بعد از عنوان اول
- بالا
- پایین
نمایش زمانی که: با انتخاب عدد تعیین میکنید که در چه صورتی لیستبندی محتوا فعال شود.
درج خودکار برای انواع محتوای زیر: انتخاب میکنید که کدام نوع از محتوا بصورت خودکار لیستبندی شوند.
متن سربرگ: عنوانی را برای لیست انتخاب میکنید، Contents بهعنوان پیشفرض نوشته شدهاست اما شما میتوانید آنرا بهدلخواه تغییر دهید.
به کاربر اجازه دهید دید جدول مطالب را تغییر دهد: کاربر انتخاب میکند که لیست پنهان باشد یا آشکار.
نمایش متن: میتوانید متن دلخواه برای نمایش را بنویسید.
پنهان کردن متن: میتوانید متن دلخواه را برای عدم نمایش بنویسید.
ابتدا جدول مطالب را مخفی کنید: در ابتدای نمایش صفحه لیست بنمایش درنمیآید.
نمایش ردهبندیها: با فعال کردن این گزینه مطالب بصورت فهرستی نمایش داده میشوند.
تعداد موارد فهرست: شمارهگذاری شدن فهرست با فعال کردن این گزینه انجام میگیرد.
فعالسازی افکت پیمایش نرم: با فعال شدن این گزینه، کاربر در روی هر تیتر از محتوای فهرست کلیک کند، محتوا به آرامی بنمایش درخواهد آمد.
در ادامه تنظیمات مربوط به ظاهر لیست وجود دارد و به این ترتیب است:
پهنا: عرض فهرست را بصورت پیکسلی تعیین میکنید.
Wrapping: جهتگیری لیست را تعیین میکنید.
اندازه قلم: اندازه فونت را در فهرست تنظیم میکنید.
ارائه: انتخاب میکنید که از میان طرحهای از پیش تعیین شده کدام نحوه نمایش فهرست به چه صورتی باشد.
در ادامه بخشی با عنوان پیشرفته وجود دارد و تنظیمات مربوطه به این شرح میباشد:
حرف کوچک: برای زبان انگیسی که حتما از حروف کوچک استفاده شود.
خط تیره: استفاده از علامت – بجای علامت _ در فهرست.
وارد کردن در صفحه اصلی: فهرست در صفحه اصلی بنمایش درمیآید.
استایل CSS را حذف کنید: برای جلوگیری از بارگیری کدهای CSS.
حفظه کردن ویژگی پوسته: زمانی فهرست تصویر پس زمینه دارد، فعال میکنید.
سطح تیتر: انتخاب میکنید که کدام تیترها در فهرست قرار بگیرند.
بهجز تیترها: عنوانی که نمیخواهید در فهرست مشاهده شوند و با علامت “|” وارد میکنید. مثالهای مربوطه در خود گزینه اورده شدهاند.
محدود کردن مسیر: مسیر فهرست را انتخاب میکنید و در ابتدا باید علامت / وارد کنید.
در تب بعدی افزونه که عنوان نقشه سایت را دارد، تنظیمات به این شرح است:
نمایش فهرست صفحهها: لیست در نقش سایت باشد.
نمایش فهرست دستهبندی: دسته لیستها در نقشه باشد.
نوع سربرگ: تیترها در نقشه کدام تگ باشند.
برچسب برگهها: نامگذاری برگهها.
برچسب دسته بندی ها: نامگذاری بخش دستهبندی.
این افزونه تنظیمات پیچیدهای ندارد و میتوانید براحتی لیستی از محتوا را برای مقالات خود بوجود بیاورید. در ادامه تنظیمات میتوانید از کدهای کوتاهی افزونه در اختیار شما قرار میدهد بازدید کنید و در هرجایی از سایت که بخواهید استفاده کنید.
جمعبندی
وجود فهرستبندی محتوا کار را برای مخاطب راحت میکند چرا که بازدیدکننده با یک نگاه خواهید فهمید که محتوایی که میخواهد در مقاله وجود دارد یا نه، فهرستبندی محتوا باعث خواهد شد تا محتوای شما سئو شده باشد. سئو مطالب نقش مهمی در محتوای سایت شما دارد.
برای آموزش طراحی سایت با وردپرس میتوانید از مجموعه آموزشهایی که تیم ویپیوار (وردپرس فارسی) ارائه میکند، استفاده کنید. اگر در زمان طراحی سایت با وردپرس با مشکل مواجه شدید، میتوانید با ارسال تیکت به بخش پشتیبانی از مشاوران این تیم راهنمایی بگیرد. این تیم با ارائه دوره فروشگاه ساز کاملترین آموزش موجود را در زمینه راهاندازی دوره کسبوکار آنلایت از طریق فروش اینترنتی را ارائه داده است.
افزونه شمسیساز وردپرس که توسط این تیم کدنویسی شدهاست، شما را در تولید محتوای با کیفیت همراهی میکند. این افزونه با بیش از دههزار نصب فعال یکی از افزونههای محبوب برای سایتهای فارسیزبان وردپرس بشمار میآید.
شما به عنوان بازدیدکننده از سایت، چه اندازه به فهرست محتوایی که برای مقالات سایت وجود دارد توجه میکنید؟