سئو یا به اختصار (Search Engine Optimization)SEO را میتوان بزرگترین دستاورد اینترنت تا به امروز دانست، دانش سئو در ایران کمتر از سایر رشتههای دیجیتال مارکتینگ مورد استقبال گرفتهاست و شما میتوانید با آموزش گرفتن و یادگیری سئو وبسایت وردپرس، این مهارت را برای خودتان بهعنوان یک منبع درآمدی دربیاورد.
سئو را میتوان دوستی با موتور جستجو نیز عنوان کرد، این امکان وجود دارد که با تبلیغات و هزینهکردن برای موتوهای جستجو ورودی سایت خودمان را افزایش دهیم تا سایت بیشتر در معرض دید کاربران قرار بگیرد، این راه میانبر، پرهزینه و البته موقت میباشد و بعید بنظر میرسد سایتهای تازه تاسیس که هنوز به درآمد نرسیدهاند، بتوانند از پس هزینههایی از این دست بربیایند.
شما میتوانید با رعایت نکاتی در رابطه با سئو سایت خود، سایت را به صفحات اول نتایج گوگل برسانید و بصورت ارگانیک جزوه نتایج اول سایت باشید. اینکه گوگل توانستهاست برای این حجم از کاربران اطمینان خاطر ایجاد کند نشان از عملکرد صحیح این موتور جستجو دارد.
مشاهداتی که انجام شدهاست تایید میکند که کاربران در همان سه نتیجه اولی که گوگل بنمایش درمیآورد به نتیجه موردنظرشان میرسند.
سئو وبسایت وردپرس باید چه فاکتورهایی داشته باشد
هرچقدر سایت شما سریعتر، دقیقتر و کاربر محورتر باشد، از نظر گوگل وبسایت شما امتیاز مثبت کسب میکند، تامین درست امنیت وبسایت و یا کسب گواهی SSL نیز جزوه همین فاکتورهاست.
اما سوال اینجاست که گوگل از چه طریقی تشخیص میدهد که موارد فوق در یک وبسایت بدرستی رعایت شدهاست؟
گوگل از طرق خزندههایی که دارد تشخیص میدهد که فاکتورهای از پیش تعیین شده در سایت رعایت شدهاست یا نه. این خزندهها تمامی زیر و بم وبسایت را مورد بررسی قرار میدهند، حتی فایلهای PDF یا پاورپوینت را نیز مورد بررسی قرار میدهند.
خزندگان گوگل به صفحات مختلف در سایت امتیاز میدهند تا در زمان جستجوی افراد دقیقترین نتایج را بنمایش دربیایند. برای اینکه امتیازاتی خوبی بتوانید در گوگل کسب کنید بههیچ عنوان نباید از مطالب کپی شده از دیگر سایتها استفاده کنید در ادامه محتوای خوب این گرافیک و UI / UX سایت شما میباشد که نقطه قوت برای وبسایت شما بشمار آید.
یکی از معیارهای گوگل برای درک رابط کاربری سایت مدت زمانی که کاربر در صفحه حضور دارد میباشد. برای مثال اگر کاربر در کمتر از چند ثانیه از سایت خارج شود، نشان از عدم جذابیت وبسایت دارد، در مقابل اگر کاربر بیش از چند دقیقه در وبسایت حضور داشته باشد، نشان از جذابت وبسایت و رابط کاربری خوب دارد.
سئو داخل سایت و سئو خارج سایت
مجموعهای از فرایندها که در داخل سایت روی کدها انجام میدهیم سئو داخل سایت بشمار میآید، پس ضروریست که کدنویسی کاملا استانداردی در روی سایت داشته باشیم، رنگبندیهای سایت، تصاویر، محتوایی که قرار میدهید و حتی هاست سایت شما جزوه سئو داخلی میباشد. برخی از موارد برای سئو داخل صفحه بدین شرح است:
سرعت: اهمیت این مولفه از ابتدای کار اهمیت دارد، شما باید در انتخاب قالب دقت کنید و قالب را انتخاب کنید که سرعت لود بالایی داشته باشد.
تصاویر: اهمیت بالایی دارد برای سئو دارد، باید تصاویر باکیفیت و دارای ALT باشند، در کل تصاویر برای مخاطب جذابت ایجاد میکند.
کدنویسی: کدنویسی دقیق در سایت باعث بالا رفتن سرعت سایت میشود و اهمیت بالایی برای سئو دارد.
عنوان و توضیحات: انتخاب درست عنوان و استفاده از کلمات کلیدی برای سئو لازم الاجراست.
نوشته URL: اینکه از آدرس انگلیسی استفاده کنید یا از آدرس فارسی، در این مورد انگلیسی یا مفهوم انگلیسی کارساز است.
هدینگها: یکبار از هدینگ اول استفاده کنید و عناوین بعدی را با هدینگ دوم بنویسید.
کلمات کلیدی: باید چگالی مناسبی در کلمات کلیدی رعایت کنید، چراکه استفاده غیر استاندارد از کلمات باعث سئو منفی میشود.
لینکها: استفاده از لینکها کار خزندگان گوگل را راحتتر میکند و این امتیاز مثبتی در سئو سایت بشمار میآید.
سئو خارجی زمانی برای سایت شما مطرح میشود که سایت شما بتواند در تخصصی که معرفی میکنید، برای سایر سایتها مرجع باشد و سایت شما بهعنوان مبدا اطلاعات معرفی شود، لازمه رسیدن به این هدف، ممتاز بودن اطلاعات ارائه شده در سایت میباشد. حال این سایر سایتها میباشند که با لینک کردن مطالب سایت شما به نفع شما دست به تبلیغات میزنند.
تعریف الگوریتم در گوگل و تاثیر آن بر وبسایت وردپرسی
در ابتدا که نتایج کمی برای جستجو وجود داشت در کمترین زمان گوگل نتایج را بنمایش درمیآورد، اما با افزایش اطلاعات و محتوا سیلی از سایتها در اینترنت بوجود آمد و گوگل بود که توانست با الگوریتمهایی که ارائه کرد حالت رقابتی برای رسیدن به نتایج اولیه را بوجود بیاورد.
الگوریتم مجموعهای از محاسبات است که باید قدم به قدم حل شود، اولین الگوریتم گوگل در سال 2009 با نام کافئین معرفی شد. نکته قابل توجه این است که الگوریتمها تعریف مشخصی دارند ولی نوع دقیق کاری که انجام میدهند مشخص نیست. در ادامه به معرفی سه الگوریتم مشهور میپردازیم.
الگوریتم پاندا: مدت زمان حضور کاربر را در نظر میگیرد، این الگوریتم صفحات مهم و کاربردی را کاملا از رفتار بازدیدکننده تشخیص میدهد.
الگوریتم پنگوئن: برای جلوگیری از فریب دادن سئو میباشد و بکلینکهای پولی و بیربط را تشخیص میدهد.
الگوریتم مرغمگسخوار: نسبت به منطقه جغرافیایی که قرار دارید، نزدیکترین نتایج را برای شما به نمایش درمیآورد.
جمعبندی
اگر میخواهید از طریق وبسایت به موفقیت برسید، باید سئو سایت را در الویت قرار دهید، داشتن سئو قدرتمند در سایت میتواند فعالیتهایی که شما در اینترنت دارید را بیمه کند، سئو خوب میتواند وبسایت شما را برای همیشه در نتایج اولیه نگهدارد.
برای طراحی سایت با وردپرس میتوانید از مجموعه آموزشهایی که تیم ویپیوار (وردپرس فارسی) ارائه میکند، استفاده کنید. درصورتی که در زمان کار با وردپرس با مشکل مواجه شدید، میتوانید با ارسال تیکت به بخش پشتیبانی، به حلوفصل مشکل بوجود آمده بپردازید.
افزونه شمسیساز وردپرس که توسط تیم ویپیوار (وردپرس فارسی) کدنویسی شدهاست، شما را قادر میسازد تا با کیفیت بهتری در سایت محتوا تولید کنید، این افزونه با بیش از دههزار نصب فعال به یکی از محبوبترین افزونههای سایتهای فارسیزبان تبدیل شدهاست.
حال که میدانید کسب مهارت در سئو میتواند برای شما فوقالعاده پولساز باشد، آیا زمان آن نرسیده است که به کسب مهارت در این زمینه دست بزنید؟