لوگو در برندسازی و معرفی هر کسبوکاری نقش ویژهای دارد، انتخاب لوگو همچون نام و نشانی از ملزوماتی است، که در هر کسب و کاری که امروزه شکل میگیرد، ضرورت یافته است. برای اینکه هر کسبوکاری بتواند در حوزهی فعالیت خود به موفقیت دست پیدا کند، بایستی همیشه بتواند بهوسیله لوگو یا برندینگ خود در یاد و حافظه کاربران ماندگار باشد. لوگوی هر شرکتی داستان منحصربفرد خود را دارد و برای آشنایی بیشتر با سازوکار لوگوها باید در این زمینه با انواع لوگو در برندسازی و نحوه شکلگیری آنها آشنا شویم. برای ایجاد لوگو باید به مجموعهای از پیشنیازها توجه کنیم تا بتوانیم بهترین لوگو در برندسازی را که میتوانیم، برای کسبوکار خود ایجاد کنیم را بهوجود بیاوریم.
بهطور خلاصه لوگوهای موجود و مربوط به شرکتها را میتوان در چند بخش خلاصه نمود که مهمترین آنها عبارتند از: لوگوهای تایپی، لوگوهای تصویری و لوگوهای ترکیبی. برای لوگوی تایپی میتوان برند سامسونگ را مثال زد، چرا که در لوگو این شرکت واژه بصورت کامل تایپ شده است و فقط در داخل یک بیضی قرار گرفتهاست. در لوگوهای تصویری طراح به شکل و تصویری خاص بسنده میکند، اپل با سیب گاز زده یکی از برندهایی است که به واسطه همین لوگو شهرت جهانی دارد. لوگوهای ترکیبی اصولا ترکیبی از نام کمپانی و تصویر میباشند، لوگوی شرکت خودروسازی بیامو (BMW) را میتوان مواردی از این دست معرفی کرد.
پیشنیازهای ساخت لوگو در برندسازی
زمانی که میخواهید برای برند خود لوگو انتخاب کنید، باید از همان ابتدای کار شخصیت ویژهای را برای برند خود قائل باشید، در واقع معین بودن چهارچوب کلی کار میتواند شما را برای رسیدن به این هدف راهنمایی کند.
میتوانید با طرح سوالاتی از خودتان با عنوان هدف کسبوکار، تعیین میزان ارزش یا خدمتی که میخواهید ارائه دهید، نقطهای که شما را از دیگر رقبا متمایز میکند و اینکه چه ویژگی بیشتر برای معرفی شدن شما نیاز است، تصورات اولیهای را برای ایجاد لوگوی خود درنظر بگیرید.
دیگر موردی که شما باید در زمان ایجاد لوگو مورد توجه قرار دهید، استفاده از قدرت ایدهپردازی میباشد، برای اینکار باید تمامی ایدهها و روشهایی که شما میتوانید از طریق آن مخاطب را تحت تاثیر قرار دهید، را روی کاغذ یادداشت کنید. این روش زمانی میتواند مثمر ثمرتر باشد، که شما از ایدههایی که اطرافیان و همکاران شما نیز دارند بهره ببرید.
انواع سبکهای لوگو در برندسازی
بعد از اینکه ایده خاصی به ذهنتان رسید، باید شروع به پیادهسازی ایده بکنید، در این مورد فاکتورهای مختلفی وجود دارد که شما با توجه به نوع لوگویی که میخواهید داشته باشید باید دست بهکار شوید. انواع سبکها در لوگو را میتوان در چند دسته قرار داد که به شرح زیر میباشد:
حالت کلاسیک در لوگو
این سبک از لوگو میتواند در بازهی زمانی خاصی بسیار مورد توجه قرار بگیرد که احتمالا موقتی ایست، سادگی و برازندگی در این نوع از لوگوها کاملا مشهود است.
حالت نوستالژی در لوگو
این لوگو میتواند بیانگر دوام و ماندگاری برند باشد، که با حالت خاطره انگیز بودن میتواند به سنتهای گذشته اشاره کند.
حالت مدرن در لوگو
این سبک نیز میتواند با سادگی و استفاده از ابزار گویای تصویر بهروز و عامه پسند باشد.
حالت طنزآلود در لوگو
این سبک را بیشتر میتوان در لوگوهای کارتونی و جوانپسند مشاهده کرد که حالتی دوستانه و فکاهی ایجاد میکند.
حالت طراحی ترکیبشده در لوگو: این نوع از لوگوها ترکیبی از چند نوع مختلف هستند، این نوع از لوگوهاست که اصولا توسط متخصصین ساخته میشود و معنادار هستند.
رنگشناسی در لوگو
رنگها نسبت به طیفهایی که دارند میتوانند، احساسات متفاوتی را در مخاطبین ایجاد نمایندو شما در زمان طراحی لوگو حتما باید به رنگی که در لوگو استفاده میکنید توجه ویژهای داشته باشید. چنانچه شما با تعاریف مختصری از رنگها آشنا باشید بهتر میتوانید در این رابطه تصمیم بگیرید.
رنگ سفید: نشان از سادگی و خنثی بودن دارد و میتواند در کنار هر رنگ دیگری قرار بگیرد.
رنگ سیاه: رنگی مجلل و کلاسیک میباشد، که میتواند همیشه بروز جلوه کند.
رنگ خاکستری: رنگیست رمزآلود و کلاسیک که نشان از قدمت بالا دارد.
رنگ قهوهای: زمانی که شما برندی سنتی گونه دارید، این رنگ به کمک شما میآید.
صورتی: برای برندهای مرتبط با وسیلههای دخترانه و زنانه، طیفهای این رنگ ظواهر زیبایی دارند.
ارغوانی: رنگی لاکچری یا لوکس، میتوان رمزآلود قلمداد کرد و شاید زنانه.
آبی: آرامشبخش و خوشایند میتواند حس امنیت را در مخاطب نیز القا کند.
سبز: برندهای سازگار با طبیعت حتما از این رنگ استفاده میکنند،این رنگ در هر لوگویی کاربرد دارد.
زرد: رنگیست شاد که دارای حس همزاد پنداری و دوستانه میباشد.
نارنجی: رنگ القا کننده قدرت و انرژی بخش.
قرمز: رنگی جوان و باطراوت، که نشان از هیجان و خشم نیز دارد.
شما میتوانید نسبت به حسی که میخواهید به مشتری القا کنید، از رنگ خاصی که بیانگر حس شماست، استفاده نمایید. پس بهتر است که نسبت به این موضوع واقعبین باشید.
صنعت لوگو در برندسازی
طراحی لوگو جزوه اولین مواردیاست که در زمان خلق هر برندی باید توجه ویژهای در بهوجود آوردن آن قائل شد. از این رو سایتهای زیادی در این حوزه خاص فعالیت میکنند، که میتوان برخی از این سایتها که بصورت رایگان و خودکار برای شما لوگو تولید میکنند را معرفی نمود. لوگو ساز Shopify، لوگوساز Canva، لوگو ساز Squarespace، لوگو ساز Hipster، لوگو ساز Ucraft
و لوگو ساز GrapicSprings از جمله مواردی هستند که میتوانند ما را در طراحی لوگو کمک کنند.
بارها در طول تاریخ دیده شده است که برندهای بزرگ دست به ایجاد تغییر در لوگوی خود کردهاند. در این مورد میتوان به لوگوی شرکت اپل اشاره نمود که چند بار در طول فعالیت این شرکت دچار تغییر و تحول شدهاست.
لوگوی اولیه شرکت اپل که در سال 1976 ایجاد شده بود، تصویری بود از اسحاق نیوتون که بر درخت سیب تکیه دادهست و این تصویر به حادثه سقوط سیب که موجب کشف جاذبه زمین شد اشاره داشت. اما این لوگو با اقبال زیادی مواجه نشد و فقط بعد از چند ماه بصورت سیبی گاز زده با رنگهای مختلف در آمد. لوگوی رنگین اپل تا سال 1988 هیچ تغییری نداشت، تا اینکه تصمیم کمپانی بر حذف استفاده از رنگهای مختلف بود و در نهایت لوگوی اپل به شکل یکپارچه و تک رنگ درآمد که هنوز هم همین لوگوی بر روی تمامی محصولات اپل هک شده است. لوگوی اپل یکی از مواردیاست که توانسته خود را به سنین مختلف بشناساند.
جمعبندی
در ابتدای هر کسبوکاری که شکل میگیرد مدیر مربوطه رد همان ابتدای کار سودای تبدیل شدن به برند بزرگ را در سر میپروراند، از این جهت در انتخاب لوگو برای آینده برندینگ وسواس بهخرج میدهد، اگر این حساسیتها در ایجاد لوگویی برتر باشد مشکلی ندارد. اما زمانی که این حساسیتها باعث بهوجود آمدن لوگویی غیر جذاب باشد، مطمئنا به نفع مدیر و شرکت نخواهد بود.
تیم ویپیوار با تکیه بر تجربیاتی که در سالهای گذشته کسب نمودهاست، توانسته است همیشه پاسخگویی مشتریان عزیز باشد، چنان چه در رابطه با ایجاد لوگو برای سایت با مشکلی مواجه شوید میتوانید از تیم پشتیبانی ویپیوار راهنمایی بگیرید. این تیم مفتخر است که در زمینه هاستینگ نیز در خدمت طراحان سایت باشد، چنانچه علاقهمند که کسب دانش طراحی سایت دارید میتوانید از آموزشهای این تیم نیز بهره ببرید، تمامی افزونه و قالبهایی که روی هاست ارائه میشوند، با لایسنس اصلی و به ارزش صدها دلار میباشند.
آیا بنظر شما استفاده از سایتهای رایگانی که بصورت آنی میتوانند لوگو تولید کنند، میتواند راه خوبی برای ایجاد لوگو باشد؟