وردپرس و بلاگر میتوانند برای کسانی که قصد ارائه مطلب در محیط وب دارند راهگشا باشد، اما ما باید نسبت به نیازی که داریم به استفاده از این پلتفرمها بپردازیم. در این مقاله قصد داریم با بیان معایب و مزایای این دو پلتفرم به شما کمک کنیم تا نسبت به نیازی که دارید، در انتخاب هرکدام از این محیطها که موردنیاز شماست مصم باشید. اطلاعاتی که در این مقاله برای شما ارائه میشود میتواند راهگشای شما در استفاده بجا از این محیطها باشد.
در زمان انتخاب پلتفرم باید همه جوانب را نیازی که دارید درنظر بگیرید، تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام داده باشید. پلتفرم انتخابی باید کاملا انعطافپذیر باشد تا شما بتوانید در کمترین زمان ممکن نیاز خود را برآورده نمایید. شما در انتخاب محیط مناسب برای ارائه خدمت مدنظرتان باید به نحو احسنت به بهترین منابع دسترسی داشته باشید. سیستم پیچیدهای که با دشواری مختص خودش، میتواند شما را سردرگم کند شما را برای رسیدن به هدفتان دلسرد مینماید.
لازمه انتخاب محیط مناسب
شما نباید در زمان انتخاب پلتفرم عجله کنید، چرا که باید در رعایت فاکتورهایی در این زمینه نیاز است که وسواس بهخرج دهید. پشتیبانی همیشه یکی از الویتهایی بوده که دقدغه مدیران سایت برای ارتباط گرفتن با کاربران شدهاست. مواردی همچون سئو، بهینهسازی برای موتور جستوجو، طراحی و قیمت را نیز باید درنظر داشت. اینکه افراد در محیط مناسب شروع به انتشار اطلاعات خود بزنند در گذشته نیز وجود داشتهاست، با نگاهی به آمارهای ارائه شده درمییابیم که از هر 10000 سایت موجود 3500 سایت در روی محیط وردپرس و فقط 100 وبلاگ در روی بلاگر هستند.
وردپرس یک سامانه مدیریت محتوا میباشد، که متن باز بودن آن به کاربران اجازه میدهد تا هر نوع سایتی را که تمایل دارند را راهاندازی نمایند.
وردپرس و دسترسیهای کاربران در آن
میزان تغییراتی که میتوان در سایت ایجاد کرد در این محیط هیچ محدودیتی ندارد، برای مثال میتوان سایتهای خبری، فروشگاهی و آموزشی نیز در این محیط راهاندازی کرد. از این روست که محیط کاربری وردپرس به محبوبترین پلتفرم دنیای وب تبدیل شدهاست. این پلتفرم کاملا رایگان میباشد و شما میتوانید بهراحتی و بدون پرداخت هیچ هزینهای آن را از سایت مرجع یا ویپیوار بارگیری نمایید. برای کار با وردپرس نیاز نیست که در همان ابتدای کار دامنه و هاست تهیه نمایید، میتوانید با نصب وردپرس روی شبکه محلی کامپیوتر شخصیتان شروع به کار با این پلتفرم بکنید.
زمانی که شما قادر بودید با وردپرس بهصورت کامل کار کنید، میتوانید با تهیه دامنه و هاست سایت خودتان را در دید عموم قرار دهید. تیم ویپیوار که با مشکلات کاربران در زمان راهاندازی سایت آشنا بود دست به رفع نمودن پارهای از این مشکلات زد که نتیجه آن راهاندازی سیستم هاستینگ یا میزبانی وب شد، در صورتی که شما از این مجموعه هاست تهیه کنید، علاوه بر ارائه آموزشها خواهید توانست از قالبها و افزونههایی که به ارزش چندصد دلار میباشد با لایسنس اصلی بهره ببرید.
معرفی سیستم بلاگر گوگل
این سرویس کاملا رایگان که متعلق به گوگل میباشد، مناسب برای افرادی است که نیاز به هزینه اضافی ندارند و روی یک هاست مشترک هم میتوانند نوشته یا اطلاعاتی که میخواهند را برای علاقهمندان ارائه کنند یا قرار دهند. شما برای استفاده از هاست بلاگر هیچ هزینهای نخواهید پرداخت.
مقایسه وردپرس و بلاگ
عموم افرادی که به طراحی وبلاگ دست میزنند وبمستر یا کدنویس نمیباشند و فقط میخواهند در محیطی مناسب مقالات خود را قرار بدهند. از این رو نیازی نیست که محتوای وبلاگها از آخرین تکنولوژیهای روز استفاده شود، به همین خاطر نیز سیستم بلاگ پیچیدگی بالایی ندارد. به همین علت همیشه الویت استفاده کسانی بودهاست که نیاز به درگیر شدن با پلتفرم را ندارند. شما در وردپرس هم قادر به ایجاد وبلاگ میباشید و برای اینکار نیازی به دانش کدنویسی ندارید. در زمان کار با وردپرس به سوالاتی برخواهید خورد که میتوانید با استفاده از راهنماییها و آموزشهای ما این موارد را حل و فصل نمایید.
در محیط وردپرس قالب و افزونههای بیشماری وجود دارد که به شما این امکان را میدهد که هر ویدیو و عکسی را که در داخل مقاله میخواهید بهنمایش دربیاید را به محتوا اضافه کنید، یکی از این افزونههای کاربردی افزونه گوتنبرگ میباشد.
افتتاح حساب در بلاگر
برای راهاندازی حساب در بلاگر نیاز دارید که یک اکانت گوگل معرفی نمایید. در مراحل بعد شما به عنوان کاربر آدرس وبلاگ، طرح و قالبی را که مورد پسند شما میباشد را انتخاب نماید. بعد از طی این مراحل کوتاه که بلاگ شما آماده شد، میتوانید شروع به شخصیسازی تنظیمات بکنید. این تغییرات را میتوان در حد نیاز مورد ویرایش قرار داد اما برای کسانی که دستی در HTML دارند میتوانند تغییرات بیشتری اعمال کنند.
منوی اصلی بلاگر بهصورت شکل پایین میباشد.
امکان طراحی و نمایش سایت
عمدهترین دلیلی که باعث میشود یک کاربر به سایت شما جذب شود، میتواند طراحی منحصر بفرد و خاصی باشد که توسط مدیر سایت انجام گرفتهاست. بر طبق تجربه طراحیهای خارقالعاده همیشه در جذب مخاطبین بیشتر، موفقتر عمل کردهاست. پس باید در انتخاب پلتفرم مناسب دقت داشته باشیم.
در بلاگر ما با چند قالب آماده و پیشفرض روبرو هستیم که میتوانیم از آنها بهره ببریم، راحتی کار با بلاگر منجر به این شدهاست که هزاران بلاگر دیگر نیز از این قالبها استفاده نمایند. شما میتوانید تغییرات کلی مانند رنگ و چیدمان انجام بدهید اما به صورت کلی امکان تغییر طرح وجود نخواهد داشت. در این محیط قالبهای غیر رسمی نیز وجود دارد که امکان استفاده از آنها وجود دارد، اما کیفیت مناسبی ندارند.
طراحی در محیط وردپرس
در طراحی با وردپرس دست شما بسیار باز است، چرا که میتوانید از هزاران قالب و افزونهای که میتواند شما را در رفع نیازهایتان کمک کند، میتوانید استفاده کنید. در این محیط قالبها و افزونهها به صورت رایگان و حرفهای وجود دارند، که شما نسبت به نیازی که دارید میتوانید هر یک را دانلود و نصب کنید.
در هر یک از این قالبها خالتهای فراوانی در سفارشیسازی وجود دارد، در واقع طرحی را که در ذهن خود مجسم کردهاید را به راحتی هر چه تمامترمیتوانید اجرا نمایید، میزان حرکت و جابهجاییها در این قالبها محدودیت ندارد و بهوسیله این قالبها میتوانید انواع تغییرات و ویرایشها را برای صفحه حود انجام دهید.
انعطافپذیری در وردپرس و بلاگر
همیشه قبل از اینکه در محیط خاصی شروع به کار کنیم میزان انعطافپذیری آن پلتفرم را در الویت کار قرار میدهیم.
وردپرس
وردپرس که کاملا متن باز است، روزانه توسط صدها برنامهنویس متخصص بهروزرسانی میشود، از این رو همیشه آخرین ایدههای دنیای وب در این محیط پیادهسازی میشود، وردپرس را میتوان رابطی بین کدنویسان حرفهای و اشخاصی که طراحی سایت انجام میدهند ولی دانش کدنویسی ندارند دانست.
شما باید نسبت به نیازی که دارید افزونه و قالب نصب کنید،در وردپرس هیچ غیرممکنی وجود ندارد، میزان طراحیهایی که با این افزونهها قابل اجراست محدودیتی ندارد، تا جایی که میتوانید با همین قالب و افزونهها فروشگاهی اینترنتی با درآمد چندصد میلیونی ایجاد کنید. در این محیط بینقص امکانات ویژهای برای کسانی که دانش کدنویسی دارند وجود دارد که میتوانند با دانش خود افزونه ویژه کدنویسی کنند. پس شما در این محیط قادرید تغییرات نقطه به نقطه ایجاد کنید.
بلاگر
بلاگر دارای تنظیمات کلی است و در آن خبری از ابزارهای مختلف نیست، قابلیتهای زیادی را نمیتوانید به آن اضافه کنید، فقط قادرید کارهای خاصی که خود سایت اجازه دسترسی میدهد را انجام بدهید. شما نمیتوانید خارج از امکاناتی که در این محیط وجود دارد، دست به ویرایش بزنید. در بلاگر نیز میتوانید فرم تماس، تبلیغات و پیوندهای اشتراکی ایجاد کنید، اما آنها نیز قابلیتهایی محدود محسوب میشوند. در کل شما در این سیستم نمیتوانید سفارشیسازیهای گستردهای اعمال کنید.
هزینههای مربوط به وردپرس و بلاگر
هزینه همیشه در ایجاد سیستمهای محتوایی مورد بحث بودهاست و هر کسی دوست دارد در هزینههایی از این قبیل نهایت صرفهجویی را انجام دهد.
هر دو این محیطها رایگان هستند با این تفاوت که اگر بخواهید سایت براساس وردپرس باشد باید از هاست و دامنه معتبر استفاده کنید. اما این مورد در بلاگر متفاوت است و شما نیاز به پرداخت هیچ هزینهای ندارید.
نحوه مالکیت پلتفرمها
در وردپرس مدیرسایت از صفر تا صد مراحل احداث سایت را انجام میدهد و تماما به سایت خود تسلط و دسترسی دارد. اما در بلاگر با وجود اینکه سیستم مورد اعتماد است، ولی در حقیقت وبلاگ متعلق به شما نیست و گوگل صاحب امتیاز وبلاگ میباشد. گوگل هر زمان که بخواهد میتواند اکانت شما را ببندد یا باز کند.
امنیت در وردپرس و بلاگر
امنیت مثل همیشه از مهمترین دقدغههای هرکسی است که میخواهد در روی پلتفرم اینترنت مطالبی قرار دهد. در وردپرس که با افزونهها میتوان امنیت بالایی ایجاد کرد و به راحتی میتوان اطلاعاتی در سایت قرار داد که هیچ شخصی نتواند به آن دسترسی داشته باشد، این افزونهها میتوانند اشخاص غیرمجازی که به صورت غیرقانونی قصد ورود به سایت دارند را شناسایی و محدود کند.
بلاگر از زیر مجموعههای گوگل است و هیچ جایی برای نگرانی در این زمینه نیاز نیست، چرا که امنیت این سیستم کاملا تضمین شده میباشد. وردپرس نسبت به بلاگر بهروزرسانیهای بیشتری دارد و بلاگر نمیتواند این حجم بالا از بهروزرسانی داشتهباشد، چرا که در چهارچوب گوگل حرکت میکند و شما نقشی در آن ندارید. وردپرس که سیستمی متن باز است کاربران را محدود نمیکند، در واقع اشخاص و شرکتها میتوانند توسط کدنویسی آن را توسعه دهند.
تصمیم با شماست
شما باید بسته به نیاز خود دست به انتخاب محیط مناسب بزنید، اگر در آینده وبلاگ برنامه خاصی چون فروش یا آموزش دارید میتوانید از وردپرس استفاده کنید. اما اگر وبلاگ ساده بلاگر کار شما را پیش میبرد دیگر نیازی به محیط وردپرس ندارید، چرا که در بلاگر نمیتوان بیشتر به جزئیات پرداخت.
آیا بهنظر شما توسعه روز افزون وردپرس میتواند پلتفرم بلاگر را بهصورت کلی از دور خارج نماید؟