آیا شما هم در وبسایت وردپرس خودتان با خطای ۴۰۳ رو به رو هستید؟ یکی از ترسناکترین پیامهایی که افراد تازه کار در زمینه وردپرس با آن رو به رو میشوند همین خطای ۴۰۳ است. در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه به سادگی خطای ۴۰۳ را در وردپرس رفع کنید.
منع دسترسی در وردپرس چیست؟
خطای ۴۰۳ زمانی نمایش داده میشود که سرور اجازه دسترسی شما را به صفحهای خاص صادر نمیکند. به همین علت است که این خطا معمولا با متن زیر همراه میشود:
403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
ترجمه خطا به فارسی:
۴۰۳ – ممنوعه – شما اجازه دسترسی به صفحه را در این سرور ندارید. علاوهبر این باری دیگر در مرحله ثبت خطا که در تلاش برای محقق کردن درخواست شما بودیم، این خطا مشاهده شد.
در قسمتهای مختلفی این خطا میتواند به شما نمایش داده شود:
- زمانی که میخواهید وارد بخش wp-admin یا صفحه WordPress شوید.
- در طول زمان نصب WordPress.
- در زمان بازدید از هر صفحهای که در بر روی وبسایت وردپرس شما قرار دارد.
- در برخی موقعیتها امکان دارد که به جای مشاهده خطای ۴۰۳، متن منع دسترسی را مشاهده کنید.
حال که از انواع مختلف این خطا مطلع شدید، اجازه بدهید که راجع به علتهای بروز آن صحبت کنیم.
علت بروز خطای ۴۰۳ در وردپرس چیست؟
پرتکرارترین علت برای وقوع این خطا تنظیمات ضعیف افزونههای امنیتی است. بسیاری از افزونههای امنیتی وردپرس زمانی که فعالیتهای یک آدرس اینترنتی (یا یک بازه کامل از آدرسهای اینترنتی) را مخرب تشخیص بدهند، آن آدرس را مسدود میکنند.
دلیل دیگر وقوع این خطا میتواند فایلهای خراب .htaccess و مجوزهای فایلیِ اشتباه بر روی سرور شما باشد.
شرکت خدماتدهنده وردپرس شما نیز ممکن است گاهی به صورت تصادفی تنظیمات سرورهایشان را تغییر دهند. این پدیده ممکن است منجر به نمایش خطای ۴۰۳ بر روی وبسایتتان شود.
با این گفتهها حال بیایید نگاهی به راه حل خطای ۴۰۳ در سایتهای وردپرس بیندازیم.
رفع خطای ۴۰۳ در وردپرس
قبل از اینکه هر گونه اقدامی انجام دهیم پیشنهاد میکنیم از اطلاعات سایتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید.
اگر قبل تر از این در حال استفاده از نسخه خودکار پشتیبانگیر فایلهای وردپرس بودید، مطمئن شوید که به آخرین نسخه موجود فایلهایتان دسترسی دارید.
زمانی که علت آن افزونهها هستند
اولین اقدامی که باید انجام دهید این است که به صورت موقت تمامی افزونههای وردپرستان را غیر فعال کنید. این حرکت شامل تمامی افزونههای امنیتی که ممکن است بر روی وبسایت وردپرستان نصب کردهاید میشود.
اگر با این کار مشکلتان حل شد، بدین معنی است که یکی از افزونههای شما در روند کاریتان اختلال ایجاد کرده است.
در این مرحله میتوانید افزونههایتان را یک به یک فعال کنید تا زمانی که به خطای ۴۰۳ برسید و متوجه شوید که کدام افزونه مشکل داشته است.
زمانی که علت خطا فایل .htaccess خراب است
در اغلب اوقات خطای ۴۰۳ به دلیل فایل .htaccess خراب در وبسایتتان پیش میآید. تعمیر این فایلها کار آسانی است.
در اولین مرحله شما باید از طریق FTP Client یا ابزار مدیریت فایل در cPanel، به وبسایتان متصل شوید. در مرحله بعد، محلی که فایل .htaccess در آن مسیر واقع شده است را شناسایی کنید.
ابتدا باید فایل .htaccess را در حافظه رایانهتان ذخیره کرده باشید تا خیالتان از بابت فایل پشتیبان راحت باشد. سپس باید فایل را از سرورتان پاک کنید.
سپس سعی کنید که به وبسایتان متصل شوید. اگر دیگر خطای ۴۰۳ رخ نداد میتوان فهمید که مشکل از خراب بودن فایل .htaccess بوده است.
شما میتوانید با ورود به بخش مدیریت وردپرستان و رفتن به آدرس تنظیمات >> پیوندهای یکتا، فایل تازه و سالم .htaccess را ایجاد کنید.
فقط بهسادگی در این صفحه بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلید کنید تا وردپرس فایل جدید .htaccess را برایتان ایجاد کند.
زمانی که علت خطا مجوزهای فایلی در وردپرس باشد
تمامی فایلهایی که در وبسایت وردپرستان ذخیره کردهاید، مجوزهای فایل دارند. این مجوزها تعیین میکنند که چه کسانی میتوانند به فایلها و پوشههای موجود وبسایتتان دسترسی داشته باشد.
مجوزهای نادرست فایلی میتواند علت به وجود آمدن خطای ۴۰۳ باشد. این خطا در این قسمت به این علت به وجود میآید که سرور تصور میکند شما مجوزهای لازم را برای دسترسی به فایل مورد نظر ندارید.
اگر دو راه حل بیان شده در بالا مشکلتان را حل نکرد، پس به احتمال زیاد علت همین مجوزهای نادرست فایلی میباشد.
میتوانید برای اصلاح این مجوزهای فایلی از شرکت ارائه دهنده خدمات وردپرستان کمک بخواهید. برخی از این خدماتدهندگان پشتیبانی بسیار خوبی دارند و مشکلتان برای شما حل خواهند کرد.
اگر بخواهید که شخصا برای تغییر مجوزها اقدام کنید میتواند عواقب جدی را در پی داشته باشد. اگر احساس میکنید که نمیتوانید خودتان به تنهایی این کار را انجام دهید، از یکی از دوستانتان کمک بگیرید یا فردی حرفهای برای این کار استخدام کنید. با این وجود اگر میخواهید که خودتان این کار را کنید، در اینجا نحوه مشاهده مجوزهای فایلی به شما نمایش داده شده است.
ابتدا به سادگی از طریق FTP Client به سایت وردپرس خودتان متصل شوید. سپس به پوشه اصلی که تمام فایلهای وردپرستان در آنجا واقع شده است بروید.
ابتدا فایل مورد نظر را انتخاب کنید، سپس بر روی آن راست کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه File Permissions انتخاب کنید. از طریق FTP Client به شما متنی در ارتباط با مجوزهای فایلی به صورت زیر نمایش داده میشود.
تمامی پوشههای موجود بر روی وبسایت وردپرستان باید مجوزهای فایلی ۷۴۴ یا ۷۵۵ را داشته باشند.
تمامی فایلهای موجود بر روی وبسایت وردپرستان باید مجوزهای فایلی ۶۴۴ یا ۶۴۰ را داشته باشند.
میتوانید مجوز فایلی پوشه اصلی را در ۷۴۴ یا ۷۵۵ تنظیم کنید. مطمئن شوید که همه پوشه و فایلها از سطح دسترسی مناسب برخوردا هستند. بعضی از برنامههای FTP دارای گزینه اعمال سطح دسترسی بهصورت دستهجمعی برروی فایل و پوشهها هستند و نیازی نیست تک به تک سطح دسترسی را بهصورت دستی تغییر دهید.
بر روی دکمه OK کلید کنید. در این مرحله FTP Client شما شروع به کار میکند و مجوز صادر شده را برای تمامی مسیرهای فرعی موجود در آن پوشه تنظیم میکند.
زمانی که این مراحل تمام شد، باید برای تمامی فایلها این فرایند را تکرار کنید. این بار شما از مجوزهای فایلی ۶۴۴ یا ۶۴۰ استفاده خواهید کرد.
بر روی دکمه OK کلید کنید و سپس FTP Client شما شروع به کار میکند و برای تمام فایلهای انتخاب شده مجوز صادر شده را تنظیم میکند.
اکنون سعی کنید که به وبسایتتان متصل شوید. دیگر نباید خبری از خطای ۴۰۳ باشد.
امیدواریم که این مقاله در حل خطای ۴۰۳ در وبسایت وردپرستان به شما کمک کرده باشد.
برای خبردار شدن از آخرین اخبار و آموزشهای وردپرس میتوانید در صفحه اینستگرام وردپرس فارسی ما را دنبال کنید.